Door een vriendin van jou kwam ik op het idee om jou te gaan interviewen. Dat kwam doordat ze zei dat jij een influencer bent. Aangezien ik dat een heel interessant onderwerp vind, vind jij jezelf ook een influencer? 

Nee

Hoe komt het dat jij dat zelf vindt?

Ik vind dat je dat pas bent vanaf een bepaald bereik. Zoals Monica Geuze of Kelly Loef. Zodra je meer volgers hebt, verdien je ook meer en ook wanneer je meer producten krijgt opgestuurd, dan ben je pas in mijn ogen een influencer.

Zijn Monica Geuze en Kelly Loef ook jouw voorbeelden?

Monica Geuze wel, maar Kelly Loef niet.

Op welk vlak is Monica Geuze jouw voorbeeld?

Omdat zij ook van niets naar iets is gegaan.

Je zegt dat zij ook van niets naar iets gegaan, geldt dat ook voor jou? Omdat je ook zegt.

Geldt eigenlijk niet, je begint altijd met niets op Instagram. Doordat je dezelfde content blijft plaatsen, krijg je ook meer volgers.

Doe jij dat ook doormiddel van hashtags te gebruiken?

Nee dat vind ik niks, het enige wat ik schrijf is #ad.

Wat vind jij het leukste wat je kan influencen op Instagram?

Telefoonhoesjes promoten.

En wat vind jij niet leuk om te influencen?

Een seksshop, die hadden dus gevraagd of ik daarmee wilde samenwerken, maar het was/is niet mijn doelgroep. Ik had dus gevraagd wat ik daarvoor moest delen, want ik ging geen foto plaatsen van een dildo.

Vanaf wanneer verdien je er iets mee?

In het begin verdien je er niets aan behalve gratis spullen, hoe meer bereik je krijgt en hoe meer mensen je kortingscode gaan gebruiken aan de hand daarvan ga je er daadwerkelijk iets mee verdienen. In het begin had ik bijv. vanaf 3 x kortingscode gebruiken dat ik wat kreeg en nu is dat al vanaf 1 keer.

Komt dat door het vertrouwen dat je daarmee hebt opgewerkt bij het bedrijf?

Het bedrijf houdt alles bij, als ik bijvoorbeeld niks verkocht heb krijg ik een bericht dat er nog niets met mijn code gekocht is en dan wordt de code verlengd.

Kijken mensen nu anders naar je?

Mijn echte vrienden niet, die zien mij nog steeds zoals ik altijd ben, maar ik heb er ook mensen bij zitten die een eigen mening hierover hebben en die zien het nut er niet echt van in, ik zet mezelf “te koop” voor een bedrijf en hun verdienen geld over mijn rug.

Zie jij dit ook zo?

Nee, ik zie dit niet zo. Ik heb hier zelf voor gekozen, ik vind social media leuk en vind het leuk om mezelf te zien te groeien in dit wereldje.

Is dit je fulltime job?

Nee op dit moment ben ik werkzaam bij een bedrijf in de haven, daar werk ik 40 uur per week en dit doe ik er gewoon naast.

Hoe weet je dit allemaal te combineren samen met je werk?

In m’n vrije tijd doe ik dit.

Wie maakt je foto’s? Hoe doe je dat?

De meeste foto’s maak ik zelf met een ringlamp in m’n kamer.

Maar moet ik nou naar een bedrijf toe om foto’s te maken dan neem ik een vriendin mee, die moet dan 100 foto’s maken in de hoop dat er wat tussen zit… (en dat is in m’n geval best lastig, want ben nogal een perfectionist).

Bewerk je je foto’s ook nog?

Maar natuurlijk! Filters zijn echt TOP!  Ik bewerk mijn foto’s met lightroom daar heb ik presents bij gekocht en ik zorg ervoor dat m’n foto’s op Instagram een beetje in dezelfde setting is.

Doe je je foto’s bewerken voor jezelf, of voor je volgers?

Voornamelijk voor mezelf, maar ook zeker wel voor m’n volgers. Een Instagram waarbij ik veel dezelfde filters zie vind ik zelf mooier overkomen en trekt mij ook aan, dus ik ga ervan uit dat andere ook zo denken.  Ik vind het anders rommelig ogen.

Doet het iets met je zelf vertrouwen?

Ik kan niet ontkennen dat dit niet iets met mezelf vertrouwen doet, als je leuke aandacht krijg groeit je zelfbeeld van jezelf natuurlijk? Ik ben altijd best onzeker geweest en als ik nu een foto post en ik krijg daar leuke berichten op vind ik dat zeker weten leuk, dan denk ik “ohja zie je, ik mag er zijn”

Krijg je ook vervelende reacties op je foto’s?

Tot nu toe nog niet echt gebeurd eigenlijk en als ik dat wel zou krijgen zou ik nu wel denken van ‘joh, dan kijk je toch lekker niet op m’n insta, een volger meer of minder lig ik ook niet wakker van’

Hoe vind je familie dat je dat je dit doet?

Mijn ouders hielden zich er niet echt mee bezig eigenlijk, ze wisten wel dat ik gratis dingen kreeg en dat op mijn Instagram moet zetten maar niet dat ik bijna 5000 volgers heb...

Pasgeleden kwam een dochter van mijn moeder vriendin naar mijn moeder toe en zei “zo heb je nou een influencer als dochter?” waarop mijn moeder reageerde “ja de pakketjes blijven komen, maar wist niet dat ze zo groeide” dat vond ik dan wel weer grappig. Nu ook als ik een foto post dan zeg ik “mam, binnen 10 minuten 500 likes, kijk eens ff”

Wat voor deals heb je nu lopen?

Ik heb een paar samenwerkingen lopen, ideal of Sweden, Wow tea Netherlands en een nieuw opkomend bedrijf in de ontharing crème.

 

Dit was deel 1 van het interview, aan het einde van de maand komt deel 2! x