Iedereen heeft weleens last gehad of heeft last van valse beschuldigingen en dat loopt van kleine dingen, wat hopelijk niet veel schade brengt voor het slachtoffer van de valse beschuldigingen, maar je hebt ook grote dingen die bijna niet omkeerbaar meer zijn voor het slachtoffer van de valse beschuldigen. Dat zijn vaak de zaken die heel breed worden uitgetrokken in het nieuws of gewoon dat heel veel mensen ervan afweten. Dat laatste kan sterke gevolgen hebben voor het slachtoffer, zeker als het slachtoffer wordt beschuldigd van een ernstig feit. Wat kan leiden tot non-actief of zelfs ontslag van het slachtoffer.

Wat ik mij dan afvraag, is het doel van degene die hem/haar/hen vals beschuldigd, haat diegene zo erg het slachtoffer of wordt diegene er beter van of gaat tie zich er beter doorvoelen. Dat zijn de dingen die ik niet begrijp. Is het dan echt zo moeilijk om altijd de waarheid te spreken? Is de waarheid altijd dan zo pijnlijk, dat je zelfs een ander er voor op wilt laten draaien? Of sta je onder druk van iemand anders?

Wat ik het slachtoffer wilt meegeven is, geef niet op. Zorg dat alle feiten op een rijtje staan. Zorg dat je genoeg mensen om je heen hebt, die je geloven. En wees sterk, ik ben nu al trots op je.

Voor degene die vind dat het onrechtvaardig is, dat het slachtoffer vals wordt beschuldigd, trek je mond open. En ga achter het slachtoffer staan. Het geeft jou een goed gevoel, het helpt het slachtoffer heel erg en het is ook nog eens rechtvaardig. En voor jou, als jij je mond opentrekt, dan ben ik ook trots op jou.

Voor de verdachte zogezegd, waarom doe je dit? Stel je eigen die de vraag. Voor wat is het nodig om het slachtoffer in het zwart te zetten? Voor wat moet diens leven zou zuur gemaakt worden? En als je onder druk staat van iets, heb schijt aan diegene die jou onder druk zet. Wat diegene ook tegen jou heeft, want dat is nog eens een strafbaar feit voor diegene die jou ervoor op wilt laten draaien. Dat heet chantage. En vergeet niet, de waarheid wint het altijd.

Dus lieve mensen, spreek altijd de waarheid! Hoe hard die waarheid ook kan zijn. En als je iemand in je omgeving hebt, die vals beschuldigd wordt, steun diegene doormiddel van een kaartje of een berichtje. En als je zelf iets weet van de zaak, wat uiteindelijk het slachtoffer zou kunnen helpen, trek die mond van je open en spreek het uit.

Voor nu, veel liefde en sterkte toegewenst voor het slachtoffer! Jij gaat winnen, hoe dan ook!