Deze maand weer iets helemaal wat anders, en deze keer heb je er ook echt iets aan. Hiermee kan jij je eigen beter leren kennen en ook doorgronden. Althans zo noem ik het altijd.

Zoals sommige weten, ben ik weer terug in therapie. Ik krijg o.a. schematherapie. Start ik pas gok ik zomaar over een maand of 2 mee, gezien de wachtlijst. En schematherapie gaat vooral om patronen, waardoor jij je eigen zo voel. Maar het kan al in een voorstadium doorbroken worden. Ik ben eigenlijk achter mijn eerste patroon een paar weken terug achter gekomen. Hierover ga ik niet al te veel uitweiden, aangezien ik niet weet of dit ook weer goed is, wel weet ik dat het mij geholpen heeft en dat ik mijzelf weer een stukje beter heb leren kennen. En daardoor een stuk minder depressief was. Ik kan je vertellen, op het laatst lag ik alleen maar op bed en had ik nergens zin meer in. Tot dat ik over na ben gaan denken, waar het aan lag. Het zat wel al in mijn onderbewust en een begeven moment steeds meer naar mijn bewust zijn en dan komt ook nog eerst de ontkenningsfase. Je wilt diegene of datgene niet kwijt. Maar je moet wel, om mentaal weer verder te kunnen. Het loslaten zogezegd. En dat is heel moeilijk, want je voelt je eigen er ook heel veilig bij, maar om mentaal er beter voor te staan, kan je het beter loslaten.

 

Die patronen kunnen van alles zijn, een routine is dat natuurlijk, dus het komt iedere keer terug, dat kan zijn elke dag, elke week, elke maand of ieder jaar. Het kan natuurlijk ook meerdere malen terugkomen in diezelfde tijdverband. Dat van mij kwam ieder begin van het jaar terug, althans zover dat ik weet is dit nu twee keer gebeurd, maar het kan al jaren zo zijn bij mij. Ik probeer het nog steeds terug te halen van 3 jaar terug. Zoiets komt natuurlijk vanzelf terug, zeker op een moment dat je er niet aan denkt. Even over verder te gaan bij mij duurde dat dan (ik hoop dat echt oprecht, ik heb ook goede afspraken met mezelf erover gemaakt) van januari tot aan half april. En dan begin april begin ik al depressief te worden en moet ik datgene of diegene weer loslaten, om verder te kunnen. En om mezelf niet langer te kwellen.

 

Ik hoop dat jullie hier wat aan hebben, en check bij jezelf je eigen patronen na, het kan positief overkomen, omdat het zo veilig voelt, maar ga ook eerlijk ernaar kijken als het ook negatief is. Bijvoorbeeld vluchten van iets, wat iedere keer terugkomt, is ook en patroon en het is negatief.

 

Ik wens jullie alvast heel veel succes en een leuke dag toe! X