Hoi, 

Daar ben ik weer. Ik weet het is heel lang geleden. Maar er was iets wat mij al een heel lange tijd was opgevallen. Het wakkerde alleen het vuur niet in mij nog aan om erover te schrijven. Tot nu. 

 

Ik merk dat er ongelofelijk veel haat online is niet alleen naar bekende mensen, maar ook naar elkaar. Als eerst het naar bekende mensen. Zij kunnen het nooit goed doen, dan kiezen ze a, daar krijgen ze gezeik op dat ze absoluut geen a moeten kiezen, kiezen ze voor b is het ook niet goed. Maar voor de middag weg kan ook weer niet. Misschien moeten we met zijn alle meer kijken naar onze eigen levens, want weet je wij doen ook niet alles perfect. Net zoals zij dat doen. Alleen wij hebben een mindere vergrootglas. Daarom hebben wij er minder last van tot dat we dat gaan delen.  

Waarom moeten we overal en over iedereen een mening hebben? Zijn onze levens nou zo saai dat we maar gewoon lekker haat reacties moeten plaatsen? en gewoon niet reflecteren naar ons zelf. wat nou als ik zulke reacties kreeg, hoe zou ik mij dan gaan voelen? En zoals met discussies, mensen om mij heen weten dat ik graag discussies voer, maar dat ik gewoon verbaasd ben op het moment dat het respectvol gaat? En dat is juist de omgekeerde wereld, we zijn het respect naar elkaar verloren.  

 

En terug over de bekende mensen, zij zijn ook mensen. Zij maken net als onbekende mensen ook het gewone leven mee, overlijden en ziektes o.a. geld of faam maakt geen deel daarin uit. Hooguit dat het wat makkelijker gaat, maar niet meer dan dat. En het wordt zelfs erger dan dat, dan heb je sowieso nog het roddelcircuit, ik vind sowieso dat de toepassing van persvrijheid daar niet op hoort. Eerder een verbod, maar dat is een heel ander onderwerp. 

 

Ik vind sowieso dat we elkaar meer met rust moeten laten en meer liefde en respect tonen.  

 

Ik hoop dat jullie hier iets aan hebben. X