Iedereen heeft er wel mee te maken. Een familielid, je eigen ouders of misschien ben jij zelf gescheiden.

 

Ik heb het zelf meegemaakt als kind zijnde, het is ondertussen al 14 jaar geleden dat mijn ouders zijn gaan scheiden. Ik was toen zes jaar oud. Ik kan er zelf niet veel van herinneren. Mijn ouders zijn toen ook goed uit elkaar gegaan, gelukkig voor mij. Alleen geldt dat helaas niet voor iedereen. Natuurlijk had ik er wel last van, want mijn ouders woonden niet meer met elkaar en ik had gelijk twee huizen. Ik kreeg toen ook gelukkig hulp en ik kreeg toen te horen dat er twee soorten scheidingen bestaan. Een echtscheiding en een vechtscheiding en helaas is er van die laatste ook genoeg sprake van, waarbij vaak kinderen betrokken zijn. Die zijn ook het vaakst de dupe ervan. Ik kreeg toen ook een website te horen waar je terecht kan als kind zijnde, die link zal ik onderin plaatsen.

 

Ondanks dat je ouders uit elkaar zijn, is het niet het einde van de wereld. Er zijn ook een hoop leuke dingen eraan. Zoals dubbele uitjes, dubbele vakantie, dubbele verjaardag en dubbele feestdagen!

 

Wat wel het belangrijkste is tijdens een scheidingsproces, is dat je er altijd over kan praten hoe dan ook. Als praten echt geen optie is het opschrijven van je gedachtes ook al heel nuttig, maar praten kan zeker geen kwaad.

 

https://www.villapinedo.nl/?gclid=EAIaIQobChMIh9ba1s-u5wIVleR3Ch2j8gYXEAAYASAAEgLqFvD_BwE

 

Voor degene die net gescheiden ouders heeft of heel veel last eervaart ervan,

Veel liefs van mij!