Pesten heb ik nou nooit begrepen. Wat is daar nou de lol aan? Ben je dan echt zo sadistisch aangelegd? Ik kan echt niet genieten van iemands pijn.

En helaas ben ik 1 van de vele slachtoffers die ook gepest is geweest. Ik kan mij niet meer herinneren met wat ik gepest werd. Ik denk dat dat enigszins ook wel heel fijn is. Het niet meer weten. Het enige wat ik weet is dat ik sowieso gepest werd.

En ik zag mijzelf heel lang als slachtoffer, wat eigenlijk ook heel fout. Dat is nog een reden voor de pesters om je te laten pesten. Eigenlijk is dat ook weer geen reden, want pesten mag gewoon niet. En pesten heb je ook in verschillende vormen.

Je hebt groepspesten, dus met z’n alle op 1 iemand of je hebt ook 1 op 1. En de gruwelijkheid kan heel ver gaan helaas. Het kan alleen woorden zijn of het kan de kant op van fysiek. En voor de mensen die niet begrijpen wat ik daarmee bedoel, voor die mensen heb ik een filmtip: Spijt!

En ik heb een tip voor degene die gepest worden, praat met je ouders of met je docenten of iemand anders die je vertrouwd.

En pesten op het werk, praat met je werkgever erover en anders met de bedrijfsarts. En als dat niet werkt, stap naar de werkgever van jouw werkgever. Er is altijd licht aan het einde van de tunnel.

En als je door het pesten suïcidale gedachten heb dan kan je bellen naar het nummer van de zelfmoordpreventie. Tel: 0800-0113

Het enige wat ik hiermee wil zeggen, als je zelf een pester bent, hou er mee op alsjeblieft, je kan een zelfmoord op je geweten hebben. En voor degene die gepest worden, geef het niet op en ga de mensen opzoeken die wel van je houden en zoek ook hulp als je het niet aan kan.

 

Veel liefs en sterkte! X