Ik denk dat iedereen wel denkt dat we ons zoveel mogelijk onszelf denken te zijn, bij de mensen waar we om geven en waar we ons veilig voelen. Of dat sommige juist het gevoel hebben zichzelf niet te kunnen zijn. Uit angst dat mensen je mensen gek, raar, niet aardig vinden of iets dergelijks. Ik kan wel zeggen dat ik vrijwel bij iedereen mezelf kan zijn. Maar wanneer ik 100% mezelf kan zijn, is wanneer ik alleen ben. Dan hoef ik echt met niemand rekening te houden, als ik moe ben ja dan ben ik moe. Ik merk wel steeds meer dat ik er steeds minder om geef wat mensen erover denken. Het is tenslotte wie ik ben. Ik hou liever geen masker meer op voor een ander. Al is RSClifestyleblog, wel een beetje een masker voor mij. Waarschijnlijk kennen sommige lezers mij niet. Dus helemaal 100% ben ik ook weer niet mezelf, maar ook weer wel. Hier kan ik tenminste schrijven wat ik wil, mezelf kunnen zijn en taboes doorbreken. En dat allemaal maakt ook weer dat ik mezelf kan zijn, want dat is wie ik ben.

 

En dat kan voor jou heel anders zijn. Het verder nadenken, dan wat je nu laat zien. Het kan in elk ding zitten wat je doet. Dat je toch op een manier compleet jezelf kan zijn. Maar probeer ook steeds minder rekening te houden met een ander, als jij daardoor niet jezelf kan zijn. Dat maakt jou weer gelukkig, jezelf kunnen zijn. En durf dat ook te laten zien.

 

Het advies is durf jezelf te laten zien! Jij kan het! En geloof in jezelf, je hoeft niet onzeker te zijn over wie jij echt bent (behalve als dat betekent dat je de wet gaat overtreden, dat mag je dan weer niet doen), maar wees niet bang.

 

Het artikel is even iets korter weer. Maar ik hoop dat jullie er iets aan hebben.

 

P.S. Ik heb dit onderwerp gekregen van 1 van mijn volgers. Dus als je ook ideeën hebt, laat je gerust horen!