Veel mensen zullen het hier niet mee eens zijn, maar ook zullen er mensen zij die het wel met mij eens zijn.

We weten allemaal dat er twee kampen zijn qua politie en dat de politie altijd een gevoelig onderwerp blijft.

Zoals er weer een filmpje op Dumpert komt met een aanhouding, gaan we natuurlijk weer met z’n alle er opduiken en dat is hoogstwaarschijnlijk uit sensatie. Om te kijken wat ze nu weer fout doen of juist goed, maar in ieder geval weer de politie kunnen veroordelen op wat er op het filmpje te zien is.

 

We krijgen altijd het verhaal van het slachtoffer te horen wat heel veel mensen vinden dat het 'het' slachtoffer is. Als er goed over nagedacht werd, waarom werd die gene in de boeien geslagen? En hoe komt het dat wij nooit het verhaal kunnen aan horen van de dienstdoende(n) politieagent(en)?

 

Ik denk dat ik op de tweede vraag wel een antwoord weet.

 

De politie kan zich niet makkelijk verdedigen, omdat er een heel intern onderzoek is naar de agenten aan de hand van het incident. De politieagent zit thuis in afwachting van het onderzoek en mag dan niet praten met de pers, aangezien er een heel onderzoek naar die gene loopt.

 

Daarom vind ik het zwak van de mensen dat ze altijd gelijk de politie veroordelen, want als 1 iemand al een slechte ervaring heeft met een heel ander politieagent doen de rest zijn werk ook niet goed. Dat is gelijk wat mensen denken.

 

 Om die redenen ben ik heel blij dat Ewout Genemans 2,5 jaar geleden bij Bureau Burgwallen binnen liep, om te vragen of hij is een keer mee mocht lopen. Wat uitmonden naar een heel mooi programma, waarvan de laatste aflevering aankomend maandag is. Dit programma geeft een kijkje achter de schermen hoe het bij de politie aan toe gaat, hoe het is voor de mensen die in het uniform zitten. En wat ze allemaal meemaken.

Dit brengt mij bij een ander punt het geweld tegen de politie.

Ik snap niet wat die mensen bezielen om geweld te kunnen gebruiken tegen de mensen die levens redden en die van jou ook.
Er zijn serieus mensen die denken dat het ook goed is om geweld te gebruiken tegen de politie die supporten het alleen maar aan, ik vind dat die mensen net zo gestraft mogen worden als de mensen die het geweld gebruiken.

 

En hierbij sluit ik het af dat je het verhaal altijd van twee kanten moet bekijken en niet van 1 kant, want zo ben je alleen maar subjectief en niet objectief.