Ik ben dus weer terug. Dus hoi!  

Vandaag de dag worden excuses gemaakt vanwege het slavernijverleden. Ik vind juist dat dit gedaan moest worden. Voor mij zou het niet uitmaken welke dag het zou zijn, komt misschien omdat ik ook niet het verleden heb qua verre familie die een slaaf was geweest. Maar nu ontstond het probleem dat dit liever aankomend jaar op 1 juli werd gedaan. Het is zelfs voor de rechter gekomen. Ik weet nou niet wat ik van die eis moet vinden. Ik vind wel vooral wees blij dat die excuses komen, wees blij dat het gedaan wordt. Het hoefde ook niet gedaan te worden.  

En nu zit ik reacties te lezen onder de live video van NOS wanneer Mark Rutte bezig is met de excuses, waarom niks over de toeslagen affaire, waarom daar geen excuses voor. Ik snap dat ook, alleen het heeft niks met slavernij te maken. Het is dus een kwestie van #whataboutism #howtomakeitaboutme. Dus waarom dat erbij halen? Het helpt niet.  

 

Ja, ik vind dat de toeslagen affaire ook niet kan en dat daar zeker iets mee gedaan moet worden. Gelukkig zijn ze al bezig om de kinderen alweer terug te plaatsen. En er moet veel meer gedaan worden vanwege de schaden die duizenden gezinnen is aan gedaan.  

 

Alleen gaat het dus vandaag niet om. Vandaag gaat het om de excuses.  

Tip, wees tevreden met wat er al gebeurt en vecht daarna weer verder voor hetgeen waar je voor staat. Haal geen dingen erbij die er niks mee te maken hebben.  

 

Ik hoop dat je er iets aan hebt gehad! X  

P.S. Ik weet niet wanneer ik weer schrijf. Het zal nu vooral sporadisch zijn en niet meer aan het einde van de maand.