Femicide. 

Het is een woord wat mij persoonlijk raakt. De inhoud nog meer.

 

Gemiddeld elke 8 dagen wordt er een vrouw vermoord door een (ex) partner. Kijk maar naar het begin van dit jaar al. Op 1 Januari dit jaar, begon het al. Een moeder van 2 kinderen. Ze heeft het leven moeten laten door haar ex. Alleen maar omdat ze bij hem weg wilde.

 

Dit is het verhaal van zoveel vrouwen. Vele worden van te voren nog mishandeld, gestalkt en misbruikt. Helaas zijn er geen duidelijke feiten voor de politie, waardoor zij minder snel kunnen ingrijpen, waardoor hun dood de eerste feit voor de politie en het OM zou zijn. Terwijl er al een patroon van vooraf bekend is.

Als je in een relatie is het al dat het contact met familie en vrienden gestopt wordt. Het isoleren van de vriendin. Daarna misbruik en mishandeling. En na het verbreken van de relatie na een hele tijd slikken van de vrouw, wordt het stalken en bedreigen, zelfs tot doodsbedreigingen of dreigen dat ze zichzelf wat aan willen doen. Of als er kinderen in het spel zijn, dat er gedreigd wordt dat hun iets wordt aangedaan.

 

Alleen maar om het feit dat er maar niet meegeleefd wordt, dat een vrouw in vele gevallen de mannen afwijst. Is de oplossing voor vele dat de vrouw dan maar dood moet. “Niet met mij gelukkig, dan met niemand gelukkig”.

 

Dit maakt mij tot zoverre angstig, dat ik bijna geen relatie durf aan te gaan.

 

En zoveel anders kan ik niet veel veranderen aan mijn angsten.

 

Het enige wat ik wil vragen, als je een afwijzing niet goed kan verkroppen met name van vrouwen. Ga alsjeblieft in therapie, praat erover. Moord, stalking, mishandeling en misbruik zijn geen oplossingen.

 

Ik hoop dat jullie hier iets mee kunnen.

 

En mocht het zo zijn dat de politie/OM mee leest, doe wat alsjeblieft.

 

Wij vragen om onze leven. Wij zijn het waard om te leven. Ik hoop dat jullie ook de waarde ziet in ons leven.

 

Veel liefs van mij! Xx