De weg naar geluk is een persoonlijk ding. Je kan het kan voor alles in het leven gebruiken.

De weg naar geluk van werk, vriendschap, familie, studie en van jezelf natuurlijk.

De weg naar geluk kan zo lang of zo kort zijn zoals jij wilt.

Maar voor mij en voor andere die nog willen uitzoeken bij welke baan ikzelf of de andere zich gelukkig voelen. Ik ga in september mijn 3e studie beginnen op mbo ¾ deze keer. Ik heb wel te horen gekregen dat ik maar 4 jaar over niveau 3 mag doen en dat is bij het ROC waar ik nu mijn studie doe. Wat ikzelf erg kort vind, want het is wel de bedoeling dat je ooit een baan gaat vinden waar je gelukkig bij voelt. Zo leef je op die manier wel op de druk van de maatschappij. Misschien vind ik het wel leuk om de eeuwige student te zijn of niet, maar ik vind wel dat ik de tijd moet krijgen om uit te zoeken wie ik ben en wie ik wil zijn en wat voor baan ik wil. Niks is onmogelijk, je maakt het jezelf onmogelijk. Wat wel mijn plan is, om deze opleiding af te maken. Althans dat zeg ik nu wel, maar ik roep het ondertussen wel 3 studies verder, want bij mijn eerste studie (die ik niet af heb gemaakt door verschillende redenen) heb ik het ook geroepen. Toen wilde ik ook graag naar het HBO, maar goed dus niet afgemaakt. Mijn tweede studie was financieel administratief medewerker met andere woorden boekhouder. En daar zijn de vooroordelen niet over waar kan ik zeggen. Ik vond die studie wel heel leuk, maar het was helaas te lastig voor mij. Toen heb ik afgelopen maart besloten om met die studie te stoppen en ga ik in september beginnen met office assistent. Ik heb er ook zin in en hoop ik dat ik deze wel kan afmaken, want uiteindelijk is mijn droom om bij de politie te werken. Daar kan ik helaas pas beginnen vanaf niveau 4 of HBO of vanaf niveau 2, maar dat is helaas onder mijn niveau en loop je ook zonder wapen op straat.

Als je een droom hebt, ga er achteraan, luister naar je gevoel, naar je hart. Er is altijd een weg om je droom te verwezenlijken.

Maar onthoud ook dat je niet alles moet proberen te plannen, laat je eigen niet telleurstellen als iets niet lukt. Een quote die ik altijd bij mij draag is ‘We must let go of the life we have planned, so as accept the one is waiting for us.’ En die is voor alles toe te passen. Als je kijkt naar wat er maatschappelijk verlangt wordt van jou.

Je wordt geboren- leert praten en lopen- je gaat naar de peuterspeelzaal (als dat nog bestaat)- naar de basisschool- naar de middelbare school (het liefst Havo)- naar HBO of uni- werken- relatie krijgen- trouwen- kinderen krijgen.

Ik denk dat dat gewoon een maatschappelijk probleem is. Ieder bepaalt voor zichzelf wat hij/zij/hen wilt. Niemand anders hoort dat te bepalen. En ook zeker het geloof niet, mocht je een geloof hebben die zegt, dat je aan dat klassieke beeld aan moet voldoen. Jij bepaalt jouw weg naar geluk op alle fronten. Onthoud alleen wel hou rekening met normen, waarden, respect en natuurlijk de wetten en regels. Wat ik denk dat je zonder problemen je leven wilt leiden.