Mensen zijn tegenwoordig bang om fouten te maken. Of precies dat ene puistje op je kin te laten zien, dus weg werken. En dat is dus sinds zover dat ik weet 2010 geloof ik. Althans dat is sinds die tijd dat ik het mee krijg. Alles moet perfect zijn. Je sociaal leven, social media, werk, familie en gezin. Vele mensen zullen dit ontkennen dat dit gebeurd. Uit angst dat mensen hun zullen veroordelen, omdat dit niet mogen denken of zeggen. Of omdat deze mensen die het ontkennen denken en zeggen dat het juist het beste is: alles perfect te hebben. Maar de cijfers liegen er niet om. We geven steeds meer om perfectionisme.

 

We kennen denk ik wel allemaal 1 iemand die met een burn-out rond loopt. En dat is zo slecht en dat is ook mede door dat we zo erg bezig zijn om onze leven zo mooi mogelijk te maken om dat te laten zien op het social media. Een soort wedstrijd: Wie heeft er het meest perfecte leven ? Maar we denken er niet bij na hoe erg dit ons sloopt. Van dat we zo bezig zijn, maar zo heb je dus nu ook de trend op Instagram, insta/reality. En je kent ook vast wel mensen die ‘de perfecte poses’ maken.

 

Die net lijken alsof ze het niet weten maar toch weten dat ze gemaakt zijn de foto’s ervan. Maar even terug te komen op dat van insta/reality, waarom maken we er sowieso geen reality van het social media. Het gaat ons sowieso niet slopen, oké misschien een klein beetje, maar niet zo erg als we ons voor doen dat alles perfect is terwijl dat niet zo is. Ik zag ook toevallig nog pas wat voor bijkomen bij een BN’er die schreef ook bij een hele leuke foto trouwens wat er van haar gemaakt was: Dit ben ik. Ik hoeft niet van die ‘perfecte poses’ te doen. Dus daarom om het extra aan te zetten had ze dus een foto geplaatst waar ze een gekke bek bij trok! En ik vond dat echt geweldig en als hashtag gebruikte ze ook #blijfjezelf. En ik weet heel zeker dat ik die er in blijf houden.

 

Het is gigantisch belangrijk om jezelf te blijven in deze tijd. Ik wil ook nog wat kwijt over Instagram. Die nu een hele goede insteek gaan maken. Die willen namelijk de likes gaan weghalen alleen het hartje blijft wel te zien. Ze willen dit om de sociale druk weg te nemen en dat het draait om de leuke of minder leuke foto’s die we tegen komen en elkaar blijven inspireren.

 

En ik moet zeggen, ik ben daar zeker mee eens. Het zou een hoop druk wegnemen van iedereen.