Een heftig onderwerp is dit. Ik ben hierop gekomen door een nieuwe serie op tv Geraldine en de vrouwen. In die docuserie worden 6 vrouwen gevolgd die ieder met een heftig verhaal over haar lichaam met seksueel misbruik.

Het blijkt dus 1 op de 5 vrouwen seksueel misbruik heeft meegemaakt. En bij mannen 1 op de 16.

Bij vrouwen is dat angstaanjagend veel.

Ik weet ook niet of seksuele intimidatie en lastigvallen er ook onder valt. Helaas zouden de cijfers ook vele malen hoger liggen.

Vrouwen hebben dagelijks te maken met seksueel misbruik, verkrachting, aanranding, seksuele intimidatie en lastigvallen.

Het is voor mannen af en toe niet te begrijpen, hoe heftig en hoeveel dit eigenlijk is. En ook niet door hebben wanneer iets al heel snel lastigvallen wordt, waar een vrouw ook daadwerkelijk angstig van wordt.

Voor mij begint zoiets al in de opvoeding. Vrouwen worden al vanaf ronduit dat ze 10 zijn, erop voorbereid als ze weggaan, altijd een busje deo of een busje haarlak bij haar te dragen. Gelukkig is dit ook legaal. Dit zou eigenlijk niet moeten. Iedereen zou zich veilig moeten voelen. Om het even plat te zeggen. Iedereen zou gewoon naakt rond moeten kunnen lopen zonder enkele gevaar. Helaas is dit maar een droom, ik heb er geen geloof in dat het ooit gaat gebeuren.

Het punt is ook vooral, als er iets over gezegd wordt, door een vrouw of man, wordt dat snel gebagatelliseerd. Hierdoor hoor je bijna geen vrouw over wat ze dagelijks meemaken. Het voelt alsof het een stukje van het leven is. Het klopt alleen niet. Door dat vrouwen niet snel geloofd worden, krijg je dus dat we sneller onze mond houden.

 

Ik had recent nog wat meegemaakt met lastig vallen.

Ik stond in het industrieterrein te wachten op de bus. Er reden wel wat auto’s langs, maar niet het gevoel van gevaar nog. En toen kwam er een auto langs gereden met 1 gast erin, die erg richting mijn kant op keek. (Dat kan serieus al heel ongemakkelijk voelen) een paar meter daarna stopte hij en wachtte hij drie minuten lang met zijn waarschuwingslichten aan. Mijn vermoeden was meteen dat hij wilde dat ik naar zijn auto wilde lopen. Ik had het niet gedaan overigens. Na 3 minuten draaide hij zijn auto en stopte hij voor mijn neus. Ik kan je vertellen, toen sloeg de angst en de alertheid aan bij mij. Hij vroeg gelijk of ik een vriend had. Ik had ja gezegd, ook al is het nee. Het scheelt zoveel gezeik (mannen doe hier alsjeblieft niks mee, dit doet een vrouw/meisje uit veiligheid.) Hij zei toen dat ik mooi was, ik zei het beleefdheid thanks. Ik voelde mij erg ongemakkelijk. En op het laatst vroeg hij nog om mijn nummer. Ik heb toen gewoon nee gezegd. Ik heb bijna in de strijd moeten gooien dat mijn nep vriend ontiegelijk jaloers zou zijn. En ik heb toen nog moeten aangeven voor hij weg zou rijden dat mijn bus binnen twee min er kon staan. Gelukkig was dat ook zo en reed (thank god!) ook meteen weg.

 

Dit is dus 1 van de talloze verhalen die vrouwen dus hebben. Zoiets kleins kan al heel veel ter weeg brengen bij vrouwen. En als je al in denkt dat dit eigenlijk niet heel groot is, vergeleken met seksueel misbruik en verkrachting, dan kan je al indenken wat die twee ter weeg kunnen brengen. Zelfs PTSS.

 

Dus voor beiden partijen en vooral mannen. Wees voorzichtig met ons! Wees voorzichtig met wat je zegt of doet, het kan zoveel onnodige angst geven. We willen onbezorgd leven!

Dat is wat ik voor deze maand aan jullie mee wil geven.

 

En meiden en vrouwen, wees sterk en blijf praten met wat je meemaakt. Het is niet niks. Het kan ernstige gevolgen voor jouw hebben. En helaas zal ik dit ook mee moeten geven aan jullie, zorg ten alle tijden dat je een flesje deo of een flesje haarlak bij je hebt. Het is naar dat wij ons zelf op die manier moeten beschermen, om ons enigszins veilig te moeten.

 

En ik wens hierbij ook veel sterkte aan de vele vrouwen en ook mannen die met elke vorm van seksuele intimidatie mee te maken hebben gehad.

 

Heel veel liefs! X