Een paar weken terug had ik gevraagd wat voor onderwerpen jullie wilde lezen en dit onderwerp kwam naar voren. Ik vond het zelf ook altijd een belangrijk onderwerp, maar nooit echt bij stil gestaan om erover te schrijven.

 

Ik heb zelf nog niet zoveel kaas gegeten van het onderwerp influencers, dus ik zal zelf ook op onderzoek gaan erover. Hieronder zal de uitleg komen over influencers:

 

Wat is de betekenis van een influencer nu eigenlijk? In principe is een influencer een persoon die anderen beïnvloedt in hun koopgedrag. De naam verraadt het eigenlijk al. Maar deze invloed hebben ze niet zomaar. Die invloed is gebaseerd op hun autoriteit, kennis, band met hun volgers of hun positie. Van micro-influencers tot wereldberoemde popsterren, influencers heb je in allerlei vormen en maten.

De meerderheid van de influencers zijn ofwel bekendheden, experts in een bepaalde industrie, bloggers en content creators, en micro-influencers (‘normale’ mensen met een relatief klein aantal volgers).

 

Dus dit weten wij nu tot zoverre van wat een influencer is. Nu gaan we over naar wat ze doen:

 

Wat is de werkwijze van influencers?

Influencers besteden veel tijd aan het opbouwen van hun merk en het verzamelen van volgers. De meesten gaan niet zomaar een product promoten waar ze niet achter staan, ook al krijgen ze er veel voor betaald. Misschien dat ze er één keer nog wel mee wegkomen, maar als ze dat te vaak zouden doen, dan zouden ze hun volgers kwijtraken. En dat is toch wel het ergste wat een influencer kan overkomen.

Influencers zijn een essentieel deel van een optimale marketingmix. Om een goed presterende marketingcampagne te voeren, raden we aan dat bedrijven samenwerken met de juiste influencers.

En we weten nu ook wat ze doen en nu wil ik ook overgaan tot hun voorbeeldfunctie, want ik heb er ooit een aantal gevolgd en misschien volg ik er heus nog wel een paar, maar ik stoor mij vooral aan het feit dat ze geen rekening houden met hun voorbeeldfunctie.  

 

Functie als voorbeeld: een voorbeeldfunctie vervullen een beroep of positie hebben waarin je je onberispelijk moet gedragen.

 

Ik vind persoonlijk dat daar nog meer bijgevoegd kan worden. Bijvoorbeeld dat er jonge tienermeisjes en jongens sommige influencers volgen, en die influencers gedragen zich totaal niet of als voorbeeld dat ze niet vertellen dat er gevaren zijn bij extreem sporten of ‘het perfecte lichaam hebben” maar er dan niet bij vertellen dat ze zowat elke dag extreem sporten en dure spullen of voedingsmiddelen aanschaffen. Zonder erbij te vertellen dat die doelen die zij hebben nog niet haalbaar zijn voor de tienermeisjes en tienerjongens en zeker qua voedingsmiddelen en daar doel ik op proteïne poeders en supplementen. Die en te duur zijn en niet goed zijn voor de lichamen van tieners. En ik vind ook daarbij dat ze daarbij indirect eetstoornissen kunnen veroorzaken. Aangezien dat de jonge tieners naar hun opkijken en ook zo willen zijn en dat zij door het “het perfecte plaatje/wereldje” niet zien dat grotendeels gefotoshopt is of zoals ik al zei, dat die influencers elke dag extreem sporten. Dat zien de jonge tieners helaas niet. Wat er gelukkig de laatste tijd naar voren komt is de bodypositive beweging. Om de onnodige onzekerheid weg te halen bij de jonge tieners. Dat het goed is hoe ze zijn. En niet zich te pletter moeten gaan sporten om er net zo uit te zien als zijn/haar/hen idool.

 

Ik hoop hierbij jullie genoeg te hebben geïnformeerd over dit onderwerp en ook zorg dragen voor jullie medemens over wat je deelt. In principe ben je eigenlijk altijd een voorbeeldfunctie maakt niet uit wie je bent.

En wat een grappig feitje is, volgens het bovenstaande artikel schijn ik dus een micro-influencer te zijn. Ik voel mij natuurlijk helemaal niet zo. Ik doe wat ik leuk vind en als ik daarbij jullie op andere gedachten kan brengen is dat leuk en mooi meegenomen.

En hieronder staan de bronnen waaruit ik mijn sommige stukken tekst heb.

 

https://join.marketing/nl/blog/wat-is-een-influencer/#/

 

https://www.vandale.nl/gratis-woordenboek/nederlands/betekenis/voorbeeldfunctie#.YDtmxzKg82x

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.