Emancipatie

Wat houdt Emancipatie nou daadwerkelijk in?
Klopt het wat wij denken? Houdt het echt zich alleen bij de vrouwen? Of gaat de emancipatie toch nog verder?

 

Dat is wat ik ga uitzoeken.

 

Emancipatie is niet alleen voor de vrouwen. Het gaat om het streven van het volledige gelijkwaardigheid over heel de wereld in elk volk en in elk land.
Dus dan spreken we ook over verschillende geloven, culturen, de LHBTI- gemeenschap en wat minder naar buiten komt is de niveau ongelijkheid in deze wereld.
En over dat laatste zal ik wat meer vertellen.
Mensen met MBO-2 merken het vooral. Je kan als student bijna ook niet meer een bijbaan krijgen, want ze eisen al snel een opleiding voor een bepaalde functie. Stage is ook vaak een probleem. Bedrijven kiezen er vaak voor om een HBO-er in de hand te nemen i.p.v. een MBO-er. De bedrijven denk er niet bij na dat het ook voor hun een kans is om de mensen die ze in het bedrijf nemen om de mensen wat bij te leren.
En om die redenen zien de mensen die op een hoog niveau zitten en mensen op een laag niveau elkaar niet meer zien als gelijke, waardoor er meer haat en nijd naar elkaar is.

 

Ik denk dat het beter is dat bedrijven al beginnen geen niveau-eis aan de vacature te zetten maar kijken naar wat die gene kan, waardoor de wereld een stukje mooier wordt. Zonder haat en nijd naar elkaar over het niveau verschil.